Zilvervisjes komen voor op vochtige plaatsen in huis. Deskundige bestrijding is het beste wat u kunt doen. Als u vermoedt dat u last hebt van zilvervisjes kunnen we samen met u op zoek gaan naar de oorzaak en helpen we u de overlast op structurele wijze te bestrijden. Zo bespreken we te nemen maatregelen en geven we advies om zilvervisjes in de toekomst te voorkomen.
Zilvervisjes
Het zilvervisje behoort tot de groep van Franjestaarten. Hieronder vallen ook het de papiervisjes en ovenvisjes onder. Omdat deze insecten heel erg veel op elkaar lijken worden ze vaak met elkaar verwisseld.
Zilvervisjes worden ongeveer 13 tot 25 mm lang als ze volwassen zijn. Ze zijn te herkennen aan hun visachtige verschijning, doordat het lichaam breed begint en uitloopt in een dunnere staart. Het insect heeft een glanzend zilvergrijze kleur. Dit zijn de schubben die het lichaam beschermen. Vanwege bovenstaande redenen wordt het insect zilvervisje genoemd. Verder hebben ze sprieten, deze zijn korter dan het lichaam. Zilvervisjes vluchten heel erg snel met een visachtige beweging en verstoppen zich vaak tussen kieren.
Zilvervisjes komen voornamelijk voor op vochtige plaatsen binnenshuis. Bijvoorbeeld bij water- en afvoerleidingen, in aanrechtkastjes en in de badkamer. Maar ook achter plinten, onder vloerbedekking en in boekenkasten kunt u ze tegenkomen.
De eieren van het zilvervisje worden in het voorjaar in groepjes van twee of drie afgezet in scheuren of kieren van houtwerk. Na drie tot zes weken komen de larven uit. Onder gunstige omstandigheden kan het zilvervisje meer dan 3 jaar leven.
Overlast door zilvervisjes
Het zilvervisje richt weinig schade aan. Wel kunnen zij zeer hinderlijk zijn wanneer zij in grote aantallen voorkomen.
Zilvervisjes houden van een omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Ze komen zowel voor in oudere woningen als in nieuwbouwwoningen. Vaak komen zilvervisjes voor in nieuwbouwwoningen doordat er nog jarenlang veel vocht uit beton en hout verdampt.
Risico’s en gezondheid
Zilvervisjes vormen geen direct risico voor de gezondheid. Eigenlijk geven deze beestjes aan dat er iets niet in de haak is in uw huis, namelijk een hoge luchtvochtigheid. Als gevolg hiervan kunnen ze gemakkelijk uitbreiden.
Bestrijden van zilvervisjes
Indien er overlast is door zilvervisjes dient u de ruimte goed te ventileren. Ook kunt u de luchtvochtigheid omlaag te brengen, waarbij de temperatuur zo laag mogelijk moet worden gehouden.
Natuurlijk kunnen wij u ook helpen om de zilvervisjes blijvend te bestrijden.
Kosten
Als u overlast heeft dan adviseren we u graag. Dit kan telefonisch (kosteloos) of tijdens een inspectie. Bij een inspectiebezoek worden echter wél kosten in rekening gebracht. Wanneer wij de bestrijding uitvoeren worden deze kosten op de totale rekening in mindering gebracht.
De kosten worden altijd vooraf met u besproken. Voor particulieren, bedrijven en instellingen worden vrijblijvende offertes opgesteld.
Wilt u zelf aan de slag?
U kunt bestrijdingsmiddel tegen zilvervisjes in de online winkel kopen.
Neem contact met ons op
Wij zijn 7 dagen per week tussen 8:00 en 22:00 uur telefonisch bereikbaar.
U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.
Werkzaam in Midden Nederland
AOB is 7 dagen per week tussen 08:00 en 22:00 uur beschikbaar. Voor een zilvervisje bestrijding in de regio ten noorden van de stad Utrecht:
Amersfoort – Hilversum – Leusden – Baarn – Soest – Hoogland – Hooglanderveen – Blaricum – Eemnes – Huizen – Bussum – Laren – Naarden – Achterveld – Hoevelaken – Lage Vuursche –Bunschoten – Spakenburg – Eemdijk – Zwartebroek – Terschuur – Stoutenburg – Zeist – Huis Ter Heide – Bosch en Duin – Den Dolder – Austerlitz – Bilthoven – De Bilt – Woudenberg – Maarn –Maarsbergen – Doorn – Driebergen – Nijkerk GLD – Nijkerkerveen – Stroe – Ankeveen – De Glind – Groenekan – Kootwijk – Maartensdijk en omstreken.
Staat u plaats er niet bij kijk dan eens op www.meldingongedierte.nl voor een regionale zilvervisje bestrijder.